Haal je voordeel uit content marketing

Content marketing is een manier van marketing waarbij je jouw producten of diensten onder de aandacht van je doelgroep brengt door het creëren van relevante en waardevolle artikelen. Content marketing wordt steeds belangrijker in onze kennis maatschappij. Zorg dat je geen klanten misloopt en maak er optimaal gebruik van.

De voordelen van content marketing

Content marketing brengt een voordelen met zich mee. Het helpt om hoger te scoren in Google. Dit onder andere omdat Google waarde toekent aan websites waar waardevolle artikelen op staan. Een ander voordeel is dat je heel gericht artikelen kunt schrijven op bepaalde zoektermen waardoor je via meerdere zoektermen scoort in Google. Daarbij komt ook direct het derde voordeel kijken. Elk artikel zorgt ervoor dat je nieuwe bezoekers zult krijgen. Meer artikelen, meer bezoekers. Meer bezoekers, meer resultaat.

Content creëren

Via blog artikelen kun je relatief eenvoudig waarde toevoegen. Let er wel op dat je artikelen schrijft die relevant zijn. Wij raden onze klanten aan om actief te bloggen omdat we uit ervaring weten dat dit een geschikte manier is om waarde toe te voegen en bezoekers op je website te krijgen. Bovendien ziet Google dat je actief bezig bent met je website en laat je aan je bezoekers zien dat je een expert bent op jouw vakgebied. Hou er bij artikelen schrijven rekening mee dat je ze schrijft voor je bezoekers en niet voor de zoekmachines.

Wij hechten ook veel waarde aan content marketing via het geven van een e-book. Een e-book schrijven en ontwerpen kost natuurlijk meer moeite en tijd dan een artikel maar het heeft een grotere waarde. De reden dat wij een e-book hebben geschreven is omdat we onze bezoekers echt een waardevolle beloning willen geven als dank voor hun inschrijving in onze nieuwsbrief.

Een andere manier om content te creëren is door video’s op te nemen waarin je vertelt over relevante onderwerpen. Zorg ervoor dat de video leuk is om naar te kijken en dat het ook echt een toegevoegde waarde is. Een video heeft als voordeel dat de kijker weet met wie hij te maken heeft, het is een stuk persoonlijker dan een artikel. Let er wel op dat je video representatief is. Het kan een enorme afknapper zijn als je er onverzorgd uitziet of wanneer de video van zeer slechte kwaliteit is.

Content optimaliseren voor zoekmachines

Vergeet vooral niet om je content te optimaliseren voor de zoekmachines. Als je een artikel schrijft over een bepaald onderwerp, dan wil je ook gevonden worden wanneer mensen naar informatie over dat onderwerp zoeken. Heel veel succes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.