Websites voor ondernemers: DTG, Dibbadoo of Succeswebsites?

Regelmatig komen de mailtjes of belletjes van vrienden en familie binnen. “Heb je dat gezien? Jullie hebben een nieuwe concurrent die reclame maakt op TV!” Eerst met DTG, tegenwoordig ook met Dibbadoo (leuke naam trouwens).

Wij maken ons eigenlijk niet zo druk om “concurrenten”. Deze grote partijen spelen goed in op de massa met hun reclamespots. Daar is niets mis mee. Wij zouden dat ook graag doen.

Ik vind het wel leuk om even te kijken waarin we overeenkomen of verschillen!

Lijkt op elkaar

We hebben alle drie gemeen dat we beweren een oplossing te hebben voor ondernemers. Een goede website. Uitgaande van de reclames en de info die de websites te vinden is blijkt dat we ook alle drie het doel hebben dat onze klanten goed gevonden worden in Google.

Prijzen vergelijken

Op het eerste gezicht lijken de andere partijen ook goedkoper te zijn. Bij DTG betaal je eenmalig €799,- en daarna €29,- per maand. Je hebt dan een website van 3 pagina’s. Extra pagina’s nemen nieuwe kosten met zich mee. De websites zien er op het eerste gezicht een beetje hetzelfde uit. Een prima design wat ons betreft.

Bij Dibbadoo betaal je eenmalig een inschrijfbedrag a €99,- en inclusief support €36,95 per maand. Je hebt dan je website zoals je hem wil hebben, in je huisstijl. Hoe ze eruit zien? Geen idee. Dat is nog niet bekend.

In dat opzichte zitten wij er een beetje tussenin. Als wij de website moeten inrichten en optimaliseren voor de zoekmachines dan betaal je €795,- aan de voorkant. Je kunt er echter ook voor kiezen om het zelf te doen aan de hand van onze handleidingen. In dat geval betaal je alleen €47,- per maand. Maar, laten we er even van uitgaan dat wij de website inrichten en optimaliseren, dan zijn we het eerste jaar de op één na duurste partij volgens mij. Het design staat vast omdat het marketing strategisch is ingericht. Dat is voor sommige ondernemers een struikelblok.

Dan de contractuele situatie: Bij DTG zit je vast aan een jaarcontract, bij Dibbadoo en ons is het maandelijks opzegbaar.

Volgens mij zijn bovenstaande verschillen allemaal niet zo spannend.

Alles lijkt op elkaar, wat is het verschil?

Dibbadoo heeft het nergens over zoekmachine optimalisatie of online marketing. Dus je betaald gewoon voor het hebben van een website. Dat is oké, als je dat wil.

Wat ons betreft is zoekmachine optimalisatie in combinatie met online marketing de sleutel tot een succesvolle website.

DTG houdt zich zeker bezig met zoekmachine optimalisatie. Het is alleen wel zo dat wanneer je voor een basiswebsite kiest (dus 3 pagina’s) je alleen gaat scoren in de zoekmachine als je echt op een unieke zoekterm gevonden wil worden (waar dus niet op geconcurreerd wordt). Voordat zo’n website resultaat gaat opleveren moet je toch aan de slag met content marketing, maar elke extra pagina kost €99,-

Wij zijn de enige van de drie die echt 100% gericht zijn op resultaat.

Resultaat ja, daar hameren we echt op.

Zeg nou zelf: Waar word je enthousiast van? Je wil toch resultaat halen uit je website? De investering moet toch dik terugverdient worden? Ja! Logisch. Vinden wij ook.

Volgens mij ligt hier ons onderscheidende vermogen. Jezelf vergelijken met de concurrent maakt je wel bewust van je goede en mindere kanten. Omdat wij zeker weten dat onze klanten echt resultaat halen uit hun website zien we dat als goede kant. Het strategische design, de online marketing training en het daarbij horende advies is echt een meerwaarde.

Wel brengt dat een beperking met zich mee. Ons designs hebben vrijwel dezelfde lay-out. Dit doen we om de strategie te garanderen maar het is wel een nadeel voor sommige klanten.

Erg veel concurrenten

Zojuist was ik nog even aan het zoeken in Google naar bedrijven die websites voor maandbedragen aanbieden. Het worden er steeds meer. Kunnen ondernemers door de bomen het bos nog wel zien? En echt bizar, ze concurreren allemaal op prijs lijkt het. Nou, daar doen wij niet aan mee.

Het wordt door het grote aanbod weer lastig kiezen. Als je puur een informatieve website wil hebben voor weinig geld dan moet je niet bij ons zijn. Je kunt gegarandeerd een goedkopere partij vinden…

Maar…

Wil je echt resultaat? Wil je aan de slag met online marketing? Wil je dat je website een verkoopkanaal is? Dan zit je bij ons aan het juiste adres. Want, hier zijn we echt uniek in.

Wat zie jij?

Ik heb geprobeerd om objectief de vergelijking te maken tussen DTG, Dibbadoo en onze onderneming. Maar ik ben natuurlijk niet 100% objectief. Zou jij willen vertellen welke verschillen je ziet en wat je ervan vindt?

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.