Social media, de 5 voordelen voor ondernemers

social-mediaSocial Media, veel ondernemers maken er gebruik van, maar weinig ondernemers gebruiken het. Laat ik dat even toelichten. We zien dat elke doelgroep te vinden is op social media. In mijn omgeving zijn maar weinig mensen die geen gebruik maken van social media kanalen. Veel mensen maken gebruik van meerdere kanalen, veel ondernemers doen dat ook. Ideaal gezien begin je vandaag nog met het “gebruiken” van social media kanalen. Je kunt social media inzetten om jouw doelgroep te bereiken, om jouw expertise zichtbaar te maken en om bezoekers op je website te krijgen. Stop met gebruik maken van, start met gebruiken!

5 voordelen van social media

Als je social media kanalen strategisch gaat gebruiken dan zul je van de onderstaande voordelen gaan profiteren. Wij hopen dat dit je zal helpen om gemotiveerd te raken zodat je actie gaat ondernemen.

  • Potentiële klanten: Doelgroep bereiken
  • Zoekmachine resultaat: Sociale eis van Google
  • Neuro marketing: Sociale bevestiging
  • Expertstatus: Bekendheid creëren
  • Grote impact in weinig tijd: Eenvoudig te Automatiseren

Potentiële klanten: Doelgroep bereiken

Via social media kun je elke doelgroep bereiken. Wanneer jij regelmatig aan je sociale netwerk bouwt en daar zichtbaar bent dan resulteert dat in potentiële klanten. Denk aan groepen die je kunt volgen, informatie die je geeft, etcetera. Kies voor jezelf welke social media kanalen je gaat gebruiken.

Zorg ervoor dat je waarde toevoegt op regelmatige basis. Wekelijks een blog artikel plaatsen, een nieuwe vide uploaden of een inspirerend artikel delen zorgt ervoor dat je interactie krijgt met je doelgroep. Als relaties jouw posts delen, liken o.i.d. dan krijg je zonder dat je wat doet een groter bereik. Jouw netwerk biedt mogelijkheden.

Zoekmachine resultaat: Sociale eis van Google

De sociale eis van Google klinkt misschien wat zwaar maar het is indrukwekkend wat Google met haar zogenaamde “algoritme” heeft gedaan. Google wordt steeds socialer! Wat houdt dit dan in? De positie van jouw website wordt nu mede bepaald door de sociale interactie die op jouw website aanwezig is. Wat mensen interessant vinden, waar mensen dus op reageren of wat ze delen, dat is waardevol, vindt Google. Interessant toch? Dit betekent dat social media belangrijker is dan ooit voor de zoekmachine resultaten.

Koopgedrag: Sociale bevestiging

Vervolgens is het bekend dat koopgedrag van mensen mede wordt bepaald door andere mensen. Als jij op een product meer dan duizend likes ziet en bij een vergelijkbaar product slechts twaalf dan is de kans groot dat je voor het eerste product kiest. (positieve)Reacties op artikelen, recensies, referenties en likes zijn sociale bevestiging. Sociale bevestiging zorgt ervoor dat onze hersenen denken dat iets te vertrouwen is.

Experstatus: Bekendheid creëren

Naast de invloed op koopgedrag heeft sociale bevestiging ook invloed op ons denken over anderen. De expertstatus is belangrijk voor veel mensen omdat je zeker wilt zijn dat je het juiste koopt/doet. Iemand die als expert wordt gezien door velen wordt door jou ook eerder aanvaardt als expert. Social media draagt hier haar steentje bij.

Als meer mensen jou zien als expert dan zullen meer mensen jouw artikelen, opmerkingen, etcetera gaan delen. Hierdoor creëer je steeds meer bekendheid omdat je zichtbaar wordt bij veel meer mensen. Groter bereik, meer potentiële klanten, meer aanvragen, meer opdrachten. Fijn.

Grote impact in weinig tijd: Eenvoudig te Automatiseren

Een laatste voordeel van social media is dat het zo verschrikkelijk eenvoudig is te automatiseren. Je kunt met diverse programma’s realiseren dat je voor een hele maand berichten verspreidt in je social media kanalen. Wij zijn fan van Bufferapp. In dit programma kun je al je social media kanalen koppelen, alles tot in detail instellen en posts plaatsen. Met een uurtje werk kun je voor een maand klaar zijn… Het resultaat is dat jij in al jouw kanalen zichtbaar bent en werkt aan de uitbreiding van je netwerk.

Aan de slag

Genoeg voordelen. Aan de slag ermee! Succes.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.