Waarom een website laten maken?

De groeiende groep ondernemers

In 2014 zijn er zeker 50.000 ZZP’ers of eenmanszaken bijgekomen. Daarmee hebben we in Nederland net geen 900.000 ZZP’ers. En dat terwijl er in 2009 nog maar 450.000 ZZP’ers waren. Een behoorlijke toename in 5 jaar tijd!

De grootste groep nieuwe ZZP’ers (7700) begon een organisatie-adviesbureau, of schreef zich in onder de kop ‘overige specialistische zakelijke dienstverlening’ (2950). Verder zijn er veel bouwbedrijfjes bijgekomen (6300) en in de schoonheidsverzorging zijn ook veel nieuwe bedrijfjes (2100). Ook de alternatieve genezers zijn flink toegenomen (2650).

En veel van deze nieuwe ondernemers moeten nog een stabiel fundament leggen voor hun onderneming. Een leuke uitdaging!

Het belang van een website

Veel ondernemers vinden dat het tegenwoordig belangrijk is om een website te hebben. Misschien is het zelfs onmisbaar. Dat laat ik aan je eigen beoordeling over. Sommigen durven hier in te investeren. Sommigen doen alles liever zelf. Begrijpelijk maar niet zonder risico. Want, ze stoppen er veel tijd en energie in terwijl ze (g)een idee hebben van wat er allemaal bij komt kijken. En hierdoor behalen ze niet de resultaten die mogelijk zijn. Dat is toch zonde?

Dit was voor ons de reden om Websitehuren op te zetten. Een betaalbaar alternatief waarmee ondernemers echt werken aan professionele positionering en meer resultaat.

Ik ga je uitleggen waarom je volgens ons een website moet laten maken door specialisten.

Van domeinnaam tot succesvolle website

Er komt veel kijken bij het maken van een website die bedoelt is als verkoopkanaal. Een informatieve website is zo gemaakt. Maar een website die zorgt voor aanvragen, een succesvolle website, dat vergt professionele aandacht.

Stap 1: Domeinnaam & Hosting

Allereerst moet je nadenken over je domeinnaam. Een domeinnaam kan je namelijk voorsprong geven in de Google resultaten als jouw dienst direct in de domeinnaam terugkomt. In de meeste gevallen is je bedrijfsnaam wel beschikbaar als .nl domein. Deze domeinnaam kun je vastleggen via verschillende partijen op het internet.

Zodra je de gewenste domeinnaam hebt geselecteerd is het ook handig om een paar combinaties te registreren die anders door de concurrent gebruikt kunnen worden.

De volgende stap is hosting. Waar moet je vooral op letten? Snelheid, service en veiligheid. Als we het hebben over een succesvolle website dan is het aan te raden om vooral veel aandacht te besteden aan snelheid. Pas op voor de grotere hosting bedrijven die concurreren op prijs. Bij veel van die hosting partijen zetten ze honderden websites teveel op één server. Hierdoor is een website vaak traag en dat is funest voor je zoekresultaten.

Hou ook de grootte van je website in de gaten. Maak afbeeldingen op het juiste formaat en gebruik performance optimization tools zoals GTmetrix en Pingdom tools om je website te optimaliseren.

Waarom een website laten maken? Specialisten weten waar ze rekening mee moeten houden en nemen alle technische aspecten uit handen. Zo weet je zeker dat je een website krijgt die je zoekresultaten niet belemmeren.

 

Stap 2: WordPress & Design

Ons advies is om voor een goed werkend CMS (beheersysteem) te kiezen. Wij werken graag met WordPress omdat het zoekmachine en gebruiksvriendelijk is en enorm flexibel. Er is ongelooflijk veel mogelijk. Ook is het mogelijk om standaard templates (website ontwerpen) te koppelen aan een WordPress website. Elke template heeft beperkingen dus maak van tevoren een duidelijk overzicht van wat je wilt hebben. Dan kun je daar rekening mee houden als je een geschikte template gaat zoeken.

Het nadeel van de ruime keuzes templates is dat ze gemaakt zijn door designers. En designers zijn veelal gericht op het uiterlijk maar niet op het resultaat. Een succesvolle website heeft een design die de conversie verbetert. Je moet o.a. rekening houden met:

  • Gebruiksvriendelijk design
  • Conversiegericht design
  • Doelgroep visueel aanspreken
  • Positionering van jouw onderneming
  • Kleurgebruik

Waarom een website laten maken? Je hebt niet alle kennis in huis om te voldoen aan bovenstaand rijtje. En dat rijtje zorgt ervoor of je website verkoopt of niet. Specialisten weten waar een design aan moet voldoen. Daarbij is het installeren van WordPress en templates een technisch karwei waar je aardig wat kunt verpesten. Dat kun je beter laten doen, scheelt tijd en energie! Ook de plug-ins die je kunt koppelen aan WordPress zijn eindeloos. Een professionele website bouwer weet welke je nodig hebt.

Stap 3: De inhoud & Zoekmachine optimalisatie

Als je een design hebt dan is het de bedoeling om deze te vullen met inhoud. Schrijf teksten die verkopen. Gebruik afbeeldingen die de tekst bekrachtigen en zorg dat je contactformulieren laagdrempelig zijn. Durf het persoonlijk te maken op de “over ons” pagina en wees helder in de omschrijving van je diensten.

Hou er direct rekening mee dat je al jouw pagina’s ook moet optimaliseren voor de zoekmachines. De hele website moet SEO technisch in orde zijn. Google houdt rekening met meer dan 200 factoren. Weet jij ze allemaal?

TIP: Laat een website maken door iemand die verstand heeft van sales teksten en zoekmachine optimalisatie. Het kan je website maken of breken.

Stap 3: Online Marketing & Resultaat meten

Als de basis van je website staat, zoals hierboven benoemd, dan is het jouw taak om zoveel mogelijk bezoekers te krijgen. Je moet dus aan de slag met effectieve online marketing.

Wat is effectieve online marketing? Je kan bijvoorbeeld gaan bloggen. Als het goed is weet een specialist hoe ze effectieve online marketing toepassen in je website, vraag het ze gerust. Kom je er niet uit? Bel me dan gerust om eens te sparren over de ideale online marketing strategie voor jouw onderneming!

Ook is het handig om je resultaten direct te meten. Dan weet je wat je kunt verbeteren en waar je de meeste bezoekers vandaan haalt. Om inzicht te krijgen in je resultaat kun je bijvoorbeeld Google Analytics koppelen.

TIP: Ga niet alles zelf doen. Durf te investeren in een succesvolle website!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.