Ook jij moet aan de slag gaan met bloggen!

Het hebben van een mooie en professionele website is stap één. Ervoor zorgen dat je website voor extra omzet binnen je bedrijf gaat zorgen is stap twee.

Zodra de basis van je website staat is het tijd om aan de slag te gaan met je website. Het is tijd om voldoende maandelijkse bezoekers op je website te krijgen.

Wij adviseren onze klanten altijd om te beginnen met bloggen. Natuurlijk ga je niet zomaar aan de slag met het schrijven van een artikel maar ga je het keyword onderzoek toepassen. Je maakt een top 10 van meest gezochte zoektermen en aan de hand van die zoektermen ga je een aantal blog artikelen schrijven.

Wat Joel heel goed uitlegt in dit artikel is dat je je artikelen echt voor de bezoekers moet schrijven en niet voor de zoekmachines. Dus als je in je artikel een keer afwijkt van het onderwerp is dat helemaal niet erg. Maak je artikelen zo divers mogelijk. Waar nodig plaats je een video of een afbeelding ter versterking van jouw verhaal.

Als voorbeeld heb ik hieronder een kleine case studie gemaakt van een huidige klant van ons.

Een van onze klanten heeft op dit moment circa 11.000 maandelijkse bezoekers op de website. Gemiddeld ontvangen ze zo’n 250 bezoekers per dag op de website met soms een uitschieter van bijna 750 bezoekers op een dag.

google-analytics

Het krijgen van 10.000 bezoekers per maand op je website is natuurlijk niet even snel te doen. Daar gaat een lange tijd aan vooraf om je website te verbeteren. Daarnaast vergt het enorme doorzettingsvermogen.

Wat deze klant erg goed heeft gedaan is dat ze zijn begonnen met bloggen en d’r al snel achter kwamen dat één specifiek onderwerp goed ontvangen werd bij hun doelgroep. Vervolgens hebben ze zich een jaar lang gefocust op dit onderwerp en hun bezoekers zijn sindsdien met een enorm tempo toegenomen.

Op het moment van schrijven plaatst de klant circa 8 blog artikelen per maand op de website. Dat zijn twee artikelen per week. Twee artikelen per week lijkt een hoop werk maar als je ziet wat voor resultaat het deze klant heeft opgeleverd dan weet ik zeker dat ook jij dit kan en wil bereiken!

Ik daag je uit om de knop om te zetten, geen smoesjes meer te bedenken en gewoon aan de slag te gaan met bloggen. Ga de uitdaging aan en sta versteld wat jij over een jaar bereikt hebt met je blog.

  • Stap 1: Doe een keyword onderzoek en bedenk minimaal 20 onderwerpen
  • Stap 2: Pak de beste twee onderwerpen en schrijf daar aankomende week een artikel over
  • Stap 3: Plaats het artikel op je website en promoot je artikel via Facebook, Twitter of elk ander social media platform waar je actief bent.
  • Stap 4: Trakteer jezelf op een biertje of een lekker glas wijn! Je hebt het verdient!
  • Stap 5: Herhaal dit proces wekelijks. Geef niet op! Schouders eronder en gaan met die banaan.

 

Veel succes!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.