IP-adres uitsluiten in Google Analytics

Google Analytics is een handige tool om je bezoekersstatistieken te meten. Buiten de mogelijkheid om te zien hoeveel bezoekers je maandelijks op je website krijgt kun je met Google Analytics ook zien waar ze vandaan komen, welke pagina’s ze bezoeken en bij welke pagina ze je website weer verlaten.

Tip van de dag: Wil jij meer weten over Google Analytics? Meld je dan GRATIS aan voor onze videotraining en ontvang als bonus het boek “Zo werkt MARKETING!”.

Google Analytics gegevens

Al deze informatie is zeer waardevol om je website te verbeteren en om je website aantrekkelijker te maken waardoor je meer zult verkopen.

Omdat je wilt dat de gegevens in je Google Analytics accuraat zijn wil je voorkomen dat Google Analytics ook je eigen bezoek aan je website meerekent in zijn statistieken. Hiervoor heeft Google Analytics een handige instelling die voorkomt dat ook jouw IP-adres wordt gezien als een bezoeker.

Werk je vanaf meerdere locaties? Bijvoorbeeld thuis en op kantoor. Zorg er dan voor dat beide IP-adressen uitgesloten worden.

Ip-adres uitsluiten in Google Analytics

De eerste stap: Als je ingelogd bent in Google Analytics dan ga je naar het desbetreffende profiel waar je je ip-adres wilt uitsluiten.

Klik rechts bovenin op de oranje beheerknop. Vervolgens klik je op de profielnaam en bovenin op het tabblad filters.

Google Analytics Filters

Klik op de knop + nieuw filter om een nieuwe filter te maken.

Geef je filter een naam (bijvoorbeeld IP-adres thuis) en selecteer in het tweede dropdown menu “verkeer van de IP-adressen”.

Google Analytics Filternaam

Je ziet nu een veld verschijnen waar je je IP-adres kan invullen. Om te achterhalen wat het IP-adres is van de locatie waar je je op dat moment bevindt ga je naar www.mijnip.nl en kopieer je het IP-adres dat je in het groen/witte vak ziet onder “Jouw IP adres is”.

Vervolgens plaats je het IP-adres in de velden en klik je op opslaan.

Je hebt nu succesvol een IP-adres uitgesloten. Als je op meerdere locaties werkt of je website bezoekt is het aan te raden om ook die IP-adressen uit te sluiten.

Een vraag aan jou …

Heb je meer tips of handige weetjes om de meetbaarheid van je website nauwkeuriger te maken? Laat het weten doormiddel van een reactie hieronder.

Tip van de dag: Wil jij meer weten over Google Analytics? Meld je dan GRATIS aan voor onze videotraining en ontvang als bonus het boek “Zo werkt MARKETING!”.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.