Zo haal je het maximale uit je website bezoekers

Zo, je hebt eindelijk een nieuwe website en de bezoekers beginnen langzaamaan binnen te stromen. Tijd om ervoor te zorgen dat die website bezoekers voor maximaal resultaat gaan zorgen.

In dit artikel ga ik je uitleggen hoe je het maximale uit je website bezoekers kunt halen. Dit gaan we doen door focus aan te brengen op je website en je bewust te maken hoe jij jouw doelgroep kunt aanspreken op het internet.

Focus op je website

Voordat je aan de slag gaat met online marketing en sales is het verstandig om je website optimaal in te richten. Dat zorgt er namelijk voor dat de bezoekers die op jouw website komt ook echt uiteindelijk een product of dienst via jou afneemt.

Om dit te bereiken is het aan te raden om je op je website op één doel te focussen. Je doel kan bijvoorbeeld zijn om zoveel mogelijk mensen een offerte aan te laten vragen via je website of door zoveel mogelijk mensen te sturen dat ze telefonisch contact opnemen. Je kunt dit bereiken door alle (en dan bedoelen we ook écht alle) buttons door te laten verwijzen naar de desbetreffende pagina waar jouw website bezoeker actie kan ondernemen. Dit kan dus bijvoorbeeld de offerte- of contactpagina zijn in bovengenoemde geval.

Wijk het liefst helemaal niet af van dit doel waardoor je optimale focus op je website hebt.

Spreek je doelgroep op de juiste manier aan

Veelal worden teksten zelf geschreven. Omdat jij jouw vakgebied kent wilt dat niet direct zeggen dat je het ook op de juiste manier weet te verwoorden. Tekstschrijvers hebben niet voor niks jaren ervaring opgedaan en weten als geen ander hoe ze jouw doelgroep moeten verlijden om uiteindelijk bij jou die felbegeerde product of dienst aan te schaffen.

Verkijk je niet op de kosten. Goedkoop is naar mijn idee vaak duurkoop. Ik ken genoeg situaties waar een website eigenaar besloot zelf zijn teksten te schrijven. Pas op het moment dat ze het besluit namen de teksten opnieuw te laten schrijven door een goede en professionele tekstschrijver bereikte ze binnen enkele weken vele malen meer resultaat dan voorheen.

Statistieken inzichtelijk met Google Analytics

Dit programma van Google is enorm handig als het gaat om het inzichtelijk maken van je bezoekersstromen. Zo heeft Google Analytics een aantal hele handige functies die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

  • Google Analytics maakt inzichtelijk hoeveel bezoekers op je website komen
  • Je kunt vergelijkingen maken met websites in dezelfde branche
  • Analytics geeft handige informatie over de regio, het tijdstip, het aantal pagina bezoeken en de surfherkomst van de bezoeker
  • Google Analytics is gratis te gebruiken
  • Analytics is te koppelen aan de advertentiedienst Google Adwords
  • En nog veel meer geavanceerde opties

Het grote voordeel van Google Analytics is dat het inzichtelijk maakt of je op de juiste weg bent. Je hebt niet voor niks een nieuwe website en wilt d’r ook resultaten mee bereiken.

Doordat data met Google Analytics inzichtelijk is kun je doelgericht actie ondernemen en wijzigingen aanbrengen aan je website. Het voordeel van het verbeteren aan de hand van de data van Google Analytics is dat je kunt gaan sturen op wat werkt. Je hoeft geen aannames meer te doen maar kunt doelgericht verbeteringen aanbrengen aan je website. Verbeteringen die ervoor zorgen dat een groter deel van je bezoekers overgaat tot het nemen van actie.

Tijd om aan de slag te gaan

Nu is het tijd om aan de slag te gaan. Of wellicht heb je zelf ideeën over hoe je het maximale resultaat uit je website bezoekers kunt halen. Schroom niet en deel je kennis door een reactie achter te laten.

Of…

Mocht je regelmatig handige tips willen ontvangen. Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief. We gaan vertrouwt om met je e-mailadres en je kunt je elk gewenst moment weer uitschrijven. Natuurlijk hopen we dat we je nog lang kunnen helpen!

p.s. zie je wat ik nu doe, totaal geen focus aan het eind van dit artikel. Een reactie achterlaten of je inschrijven voor de nieuwsbrief.. verwarrend he? ;-)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.