Waarom een website maken duurder is dan een website huren.

Een website maken of toch maar een website huren? Zodra een bedrijf of ZZP-er op zoek is naar een (nieuwe) website komen ze al snel voor deze keuze te staan. Elke onderneming is anders maar een website kan maar op één manier de juiste strategische indeling hebben.

9 van de 10 bedrijven hebben geen maatwerk website nodig. Waar het bij een goede website om draait zijn de resultaten die je behaalt met je website. Je laat immers geen website bouwen om enkel mensen te vermaken maar om ze te overtuigen van jouw kracht en om zaken met je te doen. Natuurlijk wel in de huisstijl van jouw bedrijf.

In dit artikel geef ik een vergelijking waarom een website maken (of een website laten maken) duurder is dan een website met abonnementsvorm (maandelijks een vast bedrag betalen voor je website). We gaan er vanuit dat je bewust bent van de kansen die zich voordoen op internet en dat kwaliteit de sleutel is tot succes als het gaat om een (nieuwe) website.

Waarom een website maken duurder is

Zo nu en dan krijg ik nog wel eens de vraag waarom mensen moeten kiezen voor een professionele website bouwer. Ja, je kunt ook je zoon, neef, oom of iemand anders uit de familie inhuren die websites kan bouwen voor minder dan een volle tank brandstof, maar daar bereik je wellicht niet het juiste resultaat mee.

Als de persoon die mij deze vraag stelt mij vol verwachting aankijkt, dan geef ik vaak kort en krachtig het antwoord; “probeer het eens uit, dan kom je snel genoeg achter het verschil”.

Een website draait niet alleen maar om een mooi ontwerp voor een lage prijs. Zo moet je bewust zijn van de volgende zaken;

  • Zorgt mijn website er voor dat de klandizie toeneemt?
  • Is mijn website strategisch ingericht? Als iemand op mijn website komt, wordt hij dan automatisch door de pagina’s geleidt waarvan ik wil dat hij ze bekijkt?
  • Staat op elke pagina een call-to-action?
  • Op het moment dat mijn klant geïnteresseerd is, kunnen ze zich dan inschrijven voor een follow-up zoals bijvoorbeeld een nieuwsbrief?
  • etc. etc.

Als het gaat om het ontwikkelen van websites geldt dat goedkoop vaak duurkoop is. Wees je er dus bewust van welke kwaliteit je krijgt bij een website maken.

Een éénpitter (freelance webdesigner) heeft over het algemeen niet de kennis in huis om al deze zaken in je website te verwerken. De grotere bedrijven hebben hier wel de expertise voor in huis maar zijn daardoor vaak direct duur doordat ze een hoop vaste lasten hebben zoals kantoorpand, medewerkers etc.

Heb je er weleens over nagedacht om een website met abonnementsvorm te nemen? Over het algemeen is dit veel goedkoper dan een website maken.

Website maken versus een Website met abonnementsvorm

We hebben hieronder de feiten en cijfers van een website maken en een website met abonnementsvorm bij Succeswebsites op een rijtje gezet. Zo heb je een perfect beeld van de zaken die komen kijken bij het opzetten van een website.

Website maken

Zoals je in bovenstaande vergelijking kunt zien betaal je bij een website maken al snel €3300,- voor het eerste jaar. Alleen al voor dat bedrag kun je 70 maanden een website met abonnementsvorm afnemen. Dat is omgerekend ruim 5,5 jaar.

De jaren daarop betaal je voor webhosting, domeinregistratie en het onderhouden en updaten van je site circa €1200 in vijf jaar tijd. Totaal zou je dus in vijf jaar tijd ongeveer €4500 aan je website besteden.

Na ongeveer vijf jaar is je website inmiddels weer verouderd. Je zou er voor kunnen kiezen om een nieuwe website te laten ontwikkelen maar dan ben je al snel weer dat bedrag kwijt voor een goede strategische website.

Een alternatief is om je huidige website om te laten bouwen naar de nieuwste technieken maar ook dat is over het algemeen geen eenvoudige en goedkope klus. Buiten al die kosten kost het je ook ontzettend veel tijd en energie. Die tijd en energie steek je wellicht veel liever in je bedrijf zonder je druk te moeten maken over je website.

Een goed alternatief: Succeswebsites

Het mooie aan Succeswebsites is dat wij er continu voor zorgen dat de code up-to-date is. Daarnaast zorgen wij er voor dat je website zoekmachine vriendelijk is.

Bekijk eens de vele voordelen van Succeswebsites in dit blog artikel van Joel.

Wellicht dat een aantal van onze huidige klanten je kunnen of willen vertellen hoe ze het ervaren om een website met abonnementsvorm te hebben en wat in hun ogen de voor- en nadelen zijn.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.