Internet marketing voor ZZP’ers

Als ZZP’er ben je in de meeste gevallen zelf verantwoordelijk voor je inkomen. Of je wordt ingehuurd voor een langere periode of dat je diverse opdrachten per maand hebt, je bent afhankelijk van de mensen die je opdrachten gunnen.

Van wie ben jij afhankelijk?

Stel je voor dat je internet marketing strategie zo goed is dat je maandelijks voldoende aanvragen via je website krijgt. Wat zou dat voor jou betekenen?

Van wie ben je afhankelijk als je maandelijks voldoende aanvragen krijgt via je website?

Internet marketing

Wat is internet marketing en hoe zorg je ervoor dat je de juiste strategieën hanteert?

internet marketing

De manier waarop je jouw producten of diensten onder de aandacht brengt via internet.

Wat is jouw internet marketing strategie? Wat doe jij om jouw producten/diensten via internet aan de man te krijgen?

Wat heb je al geprobeerd en wat was het resultaat daarvan?

Bij Websitehuren zijn we bezig met het opzetten van een affiliate netwerk. Dit houdt in dat internetondernemers onze diensten geen promoten via advertenties op hun websites. Het voordeel hiervan is dat we betalen per lead. Dus iedere potentiële klant kost ons geld.

Naast affiliate marketing houden we ons bezig met content marketing. Waarde toevoegen voor bezoekers/zoekers en klanten. Als je structureel aan de slag gaat met content marketing dan ga je op den duur resultaat krijgen.

E-mailmarketing is voor ons niet weg te denken. Hiernaast kun je jezelf inschrijven voor ons e-book. Je krijgt ons e-book en vervolgens krijg je periodiek een e-mail van ons waarin we je waardevolle artikelen toesturen. Het is een manier om contact te houden met de inschrijvers.

Zoekmachineoptimalisatie is niet weg te denken uit je internet marketing strategie. Na de Hummingbird update van Google zakten we voor de zoekterm: “Website huren” van plek 1 naar de 2e pagina. We zijn opnieuw aan de slag gegaan met SEO en staan nu met dat zoekwoord op de 2e plaats. Zit wat tijd en energie in maar levert ook weer op! Onmisbaar.

Adwords is en blijft een geweldig systeem om bovenin Google te belanden. Helaas zijn de kosten hier niet gering en is er aardig wat ervaring nodig om flink resultaat te krijgen.

Social media is in te zetten als middel om je producten/diensten te verkopen via internet. Wat werkt en hoe bereik je de juiste doelgroep? Wij hebben diverse social media campagnes geautomatiseerd en zorgen ervoor dat ons netwerk ziet wat we doen en welke toegevoegde waarde we zijn.

Internet marketing strategie

Het leukste aan internet marketing vind ik de oneindige mogelijkheden. bedrijf heeft (hopelijk) een eigen internet marketing strategie uitgedacht en werkt daar volop aan.

Wat werkt voor jouw onderneming?

Waarom heeft de ene zzp’er voldoende aanvragen via zijn website en de ander niet?

Hoe zorg je ervoor dat je bezoekers op je website krijgt?

Wat moet je doen om die bezoekers te veranderen in klanten?

Als je meer bezoekers op je website wilt krijgen dan moet je aan de slag gaan met je internet marketing strategie. Zoek een Adwords specialist en huur hem in. Ga een zoekwoordenonderzoek doen en start met content marketing.

Lees het artikel van Mike waarin hij SEO tips geeft en pas het toe in je website.

Je zult resultaat krijgen als je eerst actie onderneemt. Als je elke week één artikel schrijft en dit een jaar lang blijft doen dan heb je meer dan 50 artikelen op je website. Dat betekent dat je voor minimaal 50 zoektermen je SEO kunt doen. Dan heb je dus ook de kans dat er bezoekers gaan binnenkomen via 50 zoektermen. Begin deze week nog!

Welke waarde kun je toevoegen aan social media groepen? Hoe krijg je volgers op twitter?

Schrijf een e-book en zorg dat bezoekers die gratis kunnen downloaden.

Heb je al gezocht naar partijen die online leads verzamelen? Heb je al gezocht naar partijen die advertenties voor jou kunnen plaatsen?

Ga voor jezelf een internet marketing strategie bedenken. Waar je moet beginnen? Hoeveel omzet wil je dit jaar halen? Hoeveel klanten/opdrachten heb je daarvoor nodig? Hoeveel aanvragen heb je daarvoor nodig? Als je een x aantal aanvragen nodig hebt dan moet je ervoor zorgen dat je een x aantal bezoekers op je website krijgt. Als je weet hoeveel bezoekers je nodig hebt per maand dan kun je aan de slag gaan met een concrete strategie.

Heb je vragen of opmerkingen? Of vind je het leuk om jouw ervaring met internet marketing te delen? Laat dan een bericht achter.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.